Discussieforum
Maak van een konijn geen mens
Gesteld door: Richard d.d.: 28/06/2004


Sorry voor de titel, maar ik ben nou eenmaal geen Aristoteles Of Descartes, zelfs niet met mijn kennis, dus maak van een konijn geen mens.
Wat ik eigenlijk bedoel is dat ik mij afvraag of wij (maatschappij) niet ieder mens hetzelfde willen laten zijn, of ze dat nou willen, kunnnen of niet.
Daar bij denk ik aan minder intelligente of gehandicapten of mensen met andere intresses. Als wij (Maatschappij) de gehandicapten gaan behandelen als "gezonde" mensen hebben zij dan nog wel een leven? Worden zij niet eerder onzekerder als zij er achter komen dat zij de dingen toch niet kunnen terwijl wij ze wijs hebben gemaakt van wel?
Maakt de natuur zelf al niet een onderscheid?
Zo ja doen wij er dan wel verstandig aan omdat te veranderen?

--------------------------------------------------------------------------------

Reactie 57 t/m 66 van de 82 reacties Toon laatste 5 reacties

Op 02/07/2004 reageert mosgroen met:

els,
je zegt dat je (heel wat meer) weet van psychiatrie (dan....).
dat is niet te merken aan wat je schrijft!
je haalt verschillende begrippen door elkaar, en legt niet uit wat je bedoelt.
ik begrijp uit jouw stukjes dat het jou(!) zou beangstigen wanneer je (het idee zou hebben dat je) de wereld niet (meer) zou begrijpen, of de wereld jou.
maar zoals ik al eerder vroeg: wat is dan "de wereld begrijpen" els??
volgens mij is het veel meer dan het in leuke volzinnen proberen te "vangen" van die wereld.

ook niet zo fraai is het trouwens om in 2 regeltjes (even tussendoor) conclusies te trekken over hoe om te gaan met (mensen met) een ernstig trauma.
mensen verschillen namelijk nogaleens els.
dat zou je na al die 79(;)) jaar toch hebben kunnen weten!Op 02/07/2004 reageert matthijs met:

ik probeerde een verschil te maken tussen geestelijk gestoord, en verstandelijk gehandicapt. Ik probeer geen nieuwe discussie te starten over pshychologie, en fijn dat je er meer van claimt te weten. Maar je reageert niet inhoudelijk, namelijk op dat verschil. Dat is toch ook psychologie?
Overigens is lezen en kennis ergens van hebben 2.
En houdt nu toch eens op met mijn sgrijfen te verbeteren. Wees eens inhoudelijk.

p.s
als je aan een klein kind duidelijk wilt maken wat een bepaald verschil inhoud gebruik je toch uitersten? ;)Op 02/07/2004 reageert mosgroen met:

els,
welke "iedereen" bedoel je nou weer, die "het verschil" toch weten???
".......het gaat mij erom of iemand al dan niet in staat is voor zichzelf te zorgen".
had dat dan eerder gezegd, dan had jezelf al die flaters kunnen besparen.
maar goed,...het gaat jou er dus om of iemand voor zichzelf kan zorgen.
wat is dat dan els?zelf je tanden poetsen?
wees nou gewoon eens een beetje duidelijk.
je praat (erg) veel, maar je zegt zo ontzettend weinig!

ik vraag me trouwens af of ik er blij mee moet zijn dat jij mij superieure wijsheid toeschrijft.
maar nog liever dat, dan dat ik me in allerlei gedaanten moet wringen om mijn eigen (onderbuik)gevoelens tot andermans norm te verheffen!dat vind ik persoonlijk nogal gestoord namelijk.

ik wens je een fijne week op de camping.
...dat je maar een beetje tot jezelf mag komen zullen we maar zeggen.Op 03/07/2004 reageert els met:

"maar goed,...het gaat jou er dus om of iemand voor zichzelf kan zorgen.
wat is dat dan els?zelf je tanden poetsen?
wees nou gewoon eens een beetje duidelijk."

Tja, lastig hè, als je alsmaar moet vragen: 'wat bedoel je?' Maar ik ben je kinderjuf niet, dus zoek het zelf maar uit.

En dat 'superieure wijsheid' heb je ook al verkeerd begrepen, want dat was sarcasme (staat in de Grote van Dale, als je het woord niet kent), en dus betekent het 't tegenovergestelde.

Weet je wat het is, mijn waarde, ik heb zulke Pappenheimers als jij vaker meegemaakt, en nog wel erger ook, en mijn ervaring is dat je ze het beste in hun eigen sop kunt laten gaarkoken - wat ik van nu af aan dus ook ga doen.Op 03/07/2004 reageert matthijs met:

en toen kwam de therapeut je uit bed halen elsekleke?Op 04/07/2004 reageert mosgroen met:

els,
wat laat jij je kennen zeg.
volgens mij heb ik alleen maar (steeds) uitleg van jouw beweringen gevraagd.
je beweert namelijk nogal wat vind ik.
en daar heb ik dan vragen over.
en die stel ik dan.
als jij daar zo opgefokt van wordt, kun je je afvragen of je wel deel moet nemen aan een forum.
Op 19/07/2004 reageert matthijs met:

ZO PAK AAN!!!!Op 23/07/2004 reageert eva surga met:

maak van een konijn geen mens. ik vind dit een heel boeiende titel. ik zou het zelfs vrij letterlijk willen benaderen. binnen de gedachtengoed van het discordiaanse universum is de apotene interpretatie als volgt: de mens heeft de neiging zich van god af te scheiden door god te weren. een van de mogelijke uitkomsten van dit proces is dat de mens zich transformeert tot konijn. nogmaals, apoteen gezien is elk konijn ooit mens geweest. het heeft het point of no return bereikt waardoor het zich alleen nog kan keren, niet weren. maak je van een konijn weer eens mens, wat eigenlijk dus niet meer kan, dan ontstaat er alleen maar nog meer schade (de anybet definitie van schade is: to consume life - goedheid is: to pass life on). wanneer ik de vraagstelling op subliminaal niveau breng ben ik het dus eens met de stelling: maak van een konijn geen mens. de kracht van een konijn zit in zijn flaporen! ooit een konijn zien gallopperen met een duivelse dolk? juist zijn flaporen, die als vrije lappen flapperen, kunnen het tij keren. en dit werkt evengoed, zelfs beter, dan weren. bij verontwikkelde konijnen kunnen de flaporen echter contraproduktief werken. de enige overgebleven optie om het tij te keren (en van een konijn geen mens te maken) is dan :)(: dat veel mensen vaak verwarren met ( : ) eva (moderator magicsessions.tk / docent as). as (apotene semiotiek) is een discordiaans vakstudie gerelateerd aan es (esoterische semiotiek).Op 24/07/2004 reageert els met:

Gut Eva, waar haal je het allemaal vandáán, meid!Op 25/07/2004 reageert els met:

Eva, je hebt een behoorlijke schoolopleiding achter de rug, want je schrijft goed nederlands. En dat betekent dat je ook over een behoorlijke intelligentie beschikt.
En dat je hier schrijft betekent dat je met mensen wilt praten, contact zoekt met anderen, ons in dit geval.

En nu is mijn vraag: waarom doe je dat op zó'n manier dat niemand er van terug heeft? Je hebt kennelijk al eerder ervaren dat je op een gegeven moment verwijderd wordt, is dat wat je wilt?

Natuurlijk is het zo dat niemand precies weet wat onze wereld voorstelt, en ik denk dat iedereen daarom wel op zoek is naar 'vastigheid', iets waar je van opaan kunt. Maar dat is er niet, we zijn allemaal, van jong tot oud, arm tot rijk, overgeleverd aan de grillen van het noodlot, en we moeten allemaal maar zien wat we ervan bakken om overeind te blijven.

En dat lukt lang niet altijd, het leven is en blijft toch een soort moeras waarin je van de éne graspol op de andere springt, ook al lijkt het soms of je vaste grond onder de voeten hebt.
Dat is eng, maar het wordt nog véél enger als je gaat fantaseren dat je de hele zaak doorhebt, zoals jij doet. Eva, de grote kenster van hemel en aarde, docente en moderator van het Al.

En waarom zou je? Terwijl het zoveel eenvoudiger is om maar gewoon aan te nemen dat je net als iedereen gewoon hier op aarde bent neergezet, en dat er niets anders opzit dan er het beste van te maken?

We zijn geen van allen volmaakt, aan iedereen mankeert wel wat, maar ook dat is iets waarmee je moet leren leven.

Heb je er wel eens gemerkt dat de grootste problemen ontstaan wanneer je jezelf niet accepteert zoals je bent, en je je daardoor anders probeert voor te doen dan je bent?
De tegenstand die je hier ontmoet is daar een duidelijk voorbeeld van: je blaast te hoog van de toren.

Probeer het dus nog maar eens, vertel iets over jezelf, hoe oud je bent, of wat je maar wilt. Als het maar wáár is. Ik geef je op een briefje dat je dan geen enkele negatieve reactie zult krijgen.

Jeetje, wat een preek midden in de nacht! Enfin, slaap er maar eens over.

Groetjes en welterusten, Els.
vorige 10 reacties volgende 10 reacties

Op 25/07/2004 reageert Brandon met:

"Dat is eng, maar het wordt nog véél enger als je gaat fantaseren dat je de hele zaak doorhebt, zoals jij doet. Eva, de grote kenster van hemel en aarde, docente en moderator van het Al."

is het niet gewoon een kwestie van eigen visie? Ik kan nergens uit opmaken dat ze impliceert dat ze 'de zaak doorheeft'?

Ik ben het wel met je eens dat het iets boven mijn pet gaat :P

Groetjes,
BrandonOp 26/07/2004 reageert els met:

Als je jezelf een 'docente' noemt, Brandon, zoals Eva doet, wat kun je dan anders bedoelen dan dat je de zaak doorhebt, en zowel bereid als in staat bent anderen daarin te onderwijzen?

Wat denk je eigenlijk te zullen ontvangen, verrassende onthullingen, gloednieuwe inzichten? De ultieme waarheid?

Let wel, ik val Eva niet aan, ik denk alleen dat ze verkeerd bezig is en straks (voor de zoveelste keer?) keihard haar hoofd zal stoten, wat toch altijd weer een ontzettend rotte ervaring is.

Daarom gaf ik haar de raad te volstaan met gewoon zichzelf te zijn, zonder al die moeilijkdoenerij.

Enfin, het was maar een suggestie. Uiteindelijk beslist Eva - net als iedereen - zelf wat ze hier wil neerzetten.
Op 27/07/2004 reageert eva surga met:

dag els en brandon,

graag wil ik hier de moeite nemen jullie posts te beantwoorden, omdat ik het heel erg op prijs stel als iemand moeite en tijd neemt om zijn of haar gedachten neer te schrijven. vooral els' nachtelijke preek wil ik niet onbeantwoord laten. als luka mij weer zwartmaakt zal ik daar niet meer op reageren: hij is in mijn ogen nogal dom en daar wil ik geen energie meer aan verspillen. els en brandon stellen zich zodanig anders op dan luka, dat ik vind dat ik ze niet 'in de steek' mag laten. en jullie posts onbeantwoord laten zou pas echt betekenen dat ik arrogant ben. en dat ben ik niet. so let's start...
ik zocht kontakt met dit forum omdat een van mijn taken als moderator van magicsessions is, dat ik andere websites die in dezelfde omgeving verkeren als magicsessions (mystiek - spiritualiteit - filosofie) kennis wil laten maken met een kennis, een inzicht, een concept van denken die bij velen niet bekend is, en die juist de sleutel vormt tot het begrijpen van 'alles'.
cru gezegd: ik heb anderen iets te bieden. het is niet dat ik 'op zoek' ben; ik leg iets neer en anderen moeten dan maar voor zichzelf negaan wat ze daarmee kunnen. de konstateringen over mijn kennis en intellekt komen wel grappig en overbodig over, alsof je zegt: 'goh meneer kofi annan, ik zie dat u over een behoorlijke kennis van bestuurskunde beschikt en dat u mee kan praten over wereldse zaken...' dat hoef je niet te zeggen. dat is zo. het (betaalde) moderatorschap van magicsessions komt je niet zomaar aanwaaien! dus misschien weet ik wel waar ik over praat...
ik heb gekozen voor de manier 'waar niemand van terug heeft' om het denkniveau van (deze) forumleden te peilen. denk aan de 'shock and awe' methode van de amerikanen tijdens de recente golfoorlog: als men daar niet van terug heeft, dan kan ik hen nog iets leren en zal ik in nadere posts op een vriendelijker manier theses verder toelichten. kan men mij wel van repliek dienen (en dan natuurlijk niet zoals luka's rejektieve houding), dan betekent dat dat ik de ander niets meer bij kan brengen en ben ik geen toegevoegde waarde voor deze forum. het is een harde, militaire, maar doeltreffende methode.
waren alle reakties zo dom als die van luka (wat in het maleis gewond, verwond betekent - afhankelijk van je pov - point of view - daarom plaagde ik hem steeds door hem wound hound te noemen) dan had ik het hier wel bekeken: met zulke domme mensen kan ik niks.
het waren de reakties van brandon, els en bert die mij het gevoel gaven: het is de moeite waard om ze in toelichtende zin tegenmoet te komen, en daarom schrijf ik deze post.
het is niet dat ik bang ben dat ik verwijderd word om mijn gedrag; het is eerder zo dat een forum een nieuwkomer verwijdert als die forum de nieuwkomer niet kan bijbenen. een slim en verstandig forum adapteert de nieuweling. het is een perceptiekwestie dus. ik ben twee keer verwijderd door heel domme mensen. het is niet korrekt om deze sites hier te vermelden, wel kan ik je forums noemen die intelligent genoeg zijn en waarbij ik me zeer welkom voel: coffeytalk.com en deviantart.com. forums met een hoog iq, waarbij het niet taboe is om andere url's en overige citaten te noemen. gezellig is ook het forum van www.tfd.nl, lees mijn posts daar maar. 'mijn' website biedt zoveel kennis; het noemen daarvan is geen inbreuk, maar juist een informatieve verrijking. en bij emerald city mutants ben ik zelfs gevraagd. de top vind ik ishwaramaitreya en aanverwante sites. de vrijheid van denken! bij sananda maitreya geen domme luka schoffies!
mijn arrogante houding komt voort uit het feit dat er wél iets is, een systeem dat vastigheid en zekerheid biedt, omdat dat systeem duidelijk maakt hoe alles in elkaar steekt. met dat systeem kun je zelfs succes hebben: de wereld ligt dan aan je voeten... voor quentin tarantino, wolfgang goethe, wittgenstein, hegel, paul mccartney ligt de wereld aan hun voeten. wij zijn niet overgeleverd aan de grillen van het noodlot. wij mensen bepalen zelf wat we willen maken van ons leven. denk aan wat sarah connor zei: 'no fate but what we make ourselves'. lees ook het artikel over de duiding van waarheid (klik op de r van art van het thou art that - graphic in magicsessions). het is dus niet zo dat ik maar wat fantaseer: ik heb de hele zaak door. ik kén de zaak en ik verdien mijn brood als docent es (bij mascp) en als moderator van magicsessions en makrendih. en daar werken veel kunstenaars aan mee. ik heb mezelf wel geaccepteerd, en ik heb geen problemen met mezelf. ik doe me niet anders voor dan ik ben. hoe komt het dan dat ik een tegengesteld beeld oproep? dat komt door de receptor. communicatie wordt alleen begrepen binnen een zelfde (kompatibele) frame of mind. wanneer het denkkader verschilt, ontstaan direkt verkeerde, tegengestelde en vooral misinterpretaties.
laten we de grootste voetbalfilosoof nemen die nederland rijk is: johan cruyff. ik kijk wel uit om hem arrogant te noemen. zijn 'hoog van de toren blazerij' is namelijk wel ergens op gebaseerd. ik gun het hem (hoewel ik zelf niet van voetbal hou). dit komt, omdat ik, jij en zelfs luka dezefde frame of mind (fom) hebben omtrent kroef. ga ik zeggen: 'johan, je hebt een behoorlijke voetbalervaring, want je voetbalt behoorlijk?' ik kijk wel uit zeg! alleen met kompatibele fom's kun je data uitwisselen. hard, wreed, maar waar.
deze forum is net als veel andere forums nogal gesloten: luka spreekt namens allen als hij mij verwenst; els geeft me op een briefje dat ze instaat voor de andere reakties.
wat ik tot dusver allemaal zei is waar. dus wat bedoelt els met: 'als het maar waar is'? het zit 'm in de referentiekader, daar zit het probleem.

nederland heeft 42 topvoetballers grootgebracht en slechts twee topfilosofen. wij hier praten vol lof over desi en barry. ga ik te koop lopen met hen bij een voetbalkroeg, krijg ik te horen: 'bij welk club zitten die erasmus en spinoza dan? erasmus, is dat een spits?'
normaal komen deze clash of thoughts (cot's) niet voor, omdat filosofen veilig bij de filosofenforums blijven, en - zeg - magicians veilig bij magicsessions.tk. maar het is mijn taak om bruggen te leggen, dus kom ik luka op mijn weg tegen. ook leuk. luka is de boy die - wanneer hij niet dit forum zou frequenteren maar bijvoorbeeld die van voetbalfanaten - zou zeggen: 'wat een onzin allemaal. spinoza was toch die spinaziekweker! spinoza amsterdamse filosoof! alsof ik dat geloof.'

nu brandon. brandon, ik moet bekennen dat - naast dat het inmiddels mijn eigen visie is geworden - het wel degelijk zo is dat ik 'de zaak doorheb'. ik zal een volgende keer dat ook verantwoorden en erop ingaan. wel lief dat brandon het voor me opneemt.
de volgende keer zal ik ook handreikingen doen, waardoor het je niet boven je pet uit hoeft te gaan. els heeft dus gelijk: ik ben in staat en bereid anderen hierin te onderwijzen. het probleem is alleen, dat dat hier op het internet niet uitputtend en tot in details kan. dit snap je niet als je het niet snapt, en als je het wel snapt, dan weet je wel waarom dat zo is. wel kan ik de basis- en beginwaarden van es (esoterische semiotiek) toelichten. dat zal ik de volgende keren ook doen.
els stelt: 'wat is het dan? verrassende onthullingen, gloednieuwe inzichten, ultieme waarheid?' mijn antwoord is: 'inzicht in hoe alles in elkaar steekt, de herkomst der dingen, je plaats en identiteit in het geheel'. waardoor je zegt: 'nu ben ik thuis. ik weet wie ik ben. ik weet waarvoor ik leef. ik begrijp alles'. wel is het zo, dat bij dit laatste 'het kwartje bij jezelf moet vallen'. ja els, zoiets is mogelijk. shakespeare en dali begrepen alles. en nee, het is geen geloof of religie of iets sektarisch. (de scp is trouwens een orde, geen sekte!)
els is bezorgd dat ik verkeerd bezig ben (kroef praat maar steeds over voetbal, zijn obsessie), straks voor de zoveelste keer keihard mijn hoofd zal stoten (televisieprogramma's en clubs die johan een arrogante wijsneus vinden), wat toch altijd weer een ontzettend rotte ervaring is (er zijn voetbalclubs die cruyff ontslagen hebben - verwijderd van webforum; 'hoe bestaat het!', denkt johan dan).
de waarheid is echter anders: wie is wie nou kwijt? niet johan is de clubs kwijt, maar andersom: clubs die hem verwijderen moeten daardoor zijn expertise ontberen...
johan is al binnen, er is een tijdschrift en een hogeschool naar hem vernoemd, en johan komt alleen nog voor veel geld opdraven.
ik kom op dit forum om anderen met kennis te verrijken. ik word hiervoor betaald. tot slot: moeilijkdoenerij. zeg in een voetbalkroeg dat je straks naar een allumni feest gaat, zeggen ze dat je moeilijk doet. vandaar: het referentiekader is bepalend.

tot nu toe heb ik als een ouwe zeur (typisch vrouwelijk?) zitten typen. de forum moderator van fm zal zich zorgelijk afvragen: 'waar gaat dit naartoe?' (de belangrijkste taak van een forum moderator is namelijk op toe te zien, dat de deelnemers niet teveel van de oorspronkelijke topic afdwalen; en dat was hier: maak van een konijn geen mens, notabene!) wees gerust. dit is de enige keer dat ik zo persoonlijk, en nogal off topic zo zit te elaboreren. het is echter funktioneel, want het beantwoord de vragen van els en brandon en geeft enige inzicht in wie deze amokmaakster nou toch is...
ik heb echter nog meer te doen, dus dit is mijn besluit:

ik ga de komende tijd posts op dit forum plaatsen waarin ik per post beginwaarden van es zal bespreken. ik ga niet meer in op vorige posts, dan wel reageren op reakties die weer op mijn post komen. het zullen rond de tien posts zijn, met elk een specifiek thema. het is aan de fm forum moderator om te bepalen of deze komende posts filosofisch boeiend en ter zake zijn voor de forumleden. zoniet, dan houdt het op - met alle respekt en begrip voor en van beide kanten. zo ja, dan maak ik mijn posts af en heeft men zich kunnen verrijken met - nieuwe - kennis en inzichten. hoe dan ook, daarna ben ik vertrokken. ontwikkeling is beweging. te lang op een plek zitten is schadelijk.

mijn komende tien posts zijn, indien en zolang ze niet verwijderd worden (dit hangt af van het intellekt en bereik van de tegenpartij; ik zal echt geen schade, kommotie of grove taal plegen - ik praat volgens velen juist te moeilijkdoenerig!) dus gaan over theses binnen de es, en zijn bedoeld als een handreiking aan els en brandon. els, die de moeite nam om een nachtelijke preek te schrijven, en brandon die zo lief is om het voor me op te nemen. het zijn leescolleges, direktief dus, en geen discussie. je kunt er wel over discussieren, maar ik ga er dan niet op in; dan blijft het eindeloos aan de gang gaan. de tien theses behandelen met name de aspectuele problemen van duiding, begrip, betekenis, analyse, interpretatie en natuurlijk vooral de grootste bedreiging voor de menselijke beschaving: miscommunicatie en misinterpretatie (met stip al 2000 jaar een grote hit: het midden oosten konflikt met als hoogtepunt de holocaust!).
zij zullen filosofisch boeiend zijn, in beschaafde taal zijn, maar zullen naar ik vrees luka - types zózeer irriteren dat zij van woede ontploffen. (maar als luka slim is, negeert hij mij voortaan gewoon.)

nu even girltalk. els vroeg me iets over mezelf te vertellen... ik ben eva, mijn vader is indisch en mijn moeder is hollands. ik ben op 15 april 79 in surabaya geboren en ben met m'n ouders in 82 naar nederland verhuisd. heb een vwo pretpakket gevolgd (de talen, dáár zit de waarheid in! niét de beta vakken!). ging na school in amsterdam wonen en kwam in het filmwereldje terecht (catering, jawel...) en ontmoette toen mensen die mij hebben gebracht tot waar ik nu ben. ik heb bij mascp esoterische en apotene studies gevolgd (vierjaars) en ben nu level 4 mutant. ik heb meegewerkt aan teksten voor 'we see all' (de magicalbum - lees er alles over in magicsessions.tk) en ben daarna gevraagd moderator te worden voor die websites. mijn hobbies zijn: motorrijden (600 fazer), films kijken (vooral sf), dancemuziek genieten (deep house) en dromen over sterke vrouwen (ik heb gisteren catwoman gezien: halle berry zet een schitterende feline heroine neer!). ik noem mezelf 'catwoman' omdat ik me alszodanig verwant voel, dat ook begrijp. verder ben ik nogal romantisch eigenlijk (the power of love van jennifer rush is mijn all time song). ik rook en drink niet (bah!) en sport best veel. ik ben nu bezig met ts (tektonische studies); dit is noodzakelijk wil je namelijk level 5 bereiken. ik weet wie ik ben, wat mijn echte identiteit is, sta positief in het leven en lach om domme jongetjes als luka...
ik kan goed omgaan met mezelf en ken mezelf ook heel goed. ik heb in de afgelopen jaren onder verschillende pseudoniemen erotische verhalen geschreven voor onder andere de internationale uitgave van penthouse en taboo. ik weet veel van en over films: ik koop veel dvd's (laatst nog in the cut en monster's ball: expliciete rollen van meg ryan en halle berry, heel goed van hun!) en heb een kat. het is geen egyptische mau zoals patience phillips' prachtige midnight, maar vishnu mag er ook best zijn!

ik ga nu even de stad in. ik heb afgesproken met de jongen die dat 'ten seconds project' doet (zie magicsessions.tk). hij had nog wat ideeën.
en nee, ik heb geen vriend en ben ook niet op zoek. (of het moet zijn dat ik een vent tegenkom die zoveel in z'n mars heeft dat ik er totaal overdonderd van raak... dat zal dus niet luka zijn! - lachen!)

lees, bekijk en bestudeer magicsessions.tk en makrendih.tk aandachtig. zoek de verborgen hotspots en hyperlinks... lees de website manual goed en bezoek mufiles, muwars, lees de comments van anderen... toets in google: mufiles. daar staat aangegeven waar de files en comments staan.

doei en trusten, els en brandon.
eva :)(:
Op 28/07/2004 reageert Richard met:

reactie op Eva.
Je doet alsof je alles al weet, is het werkelijk mogelijk om alles te weten? Zelf denk ik van niet.
Ik zal je stukken zeker lezen als ze verschijnen, ook al denk ik niet dat ik het met je snel met je eens zal worden, maar dat hoeft toch ook niet? Maar ik ben wel benieuwd naar jouw kennis die jij zegt te hebben.
Luka krijgt het er lekker bij jouw van langs, maar ach zo komen wij allemaal wel een keer aan de beurt bij anderen.
Ik zie uit naar je komende 10 posts, ben benieuwd.

Vriendelijke groeten RichardOp 28/07/2004 reageert eva surga met:

dit is de eerste van tien posts over de beginwaarden van de esoterische semiotiek (mascp level 1). het is bedoeld als een eerste kennismaking met de materie, waardoor op vele aspekten niet specifiek en gedetailleerd ingegaan kan worden. bovendien zijn de theses 'met inachtneming van de bij mystiek vereiste terughoudendheid' beschreven in een narratieve, allegorische, cryptische vorm, bezet met metaforen. de auteur is eva surga, moderator van www.magicsessions.tk en www.makrendih.tk.

duiding, begrip, betekenis, analyse en interpretatie.

duiding en begrip.

kommunikatie van zender naar ontvanger is alleen mogelijk wanneer beide partijen dezelfde referentiekader dan wel een daarmee kompatibel kader hanteren. is dit niet het geval dan ontstaan de mogelijkheid tot manipulatie en het risiko van misinterpretatie. een afspraak over de duiding (zelfs van één enkel woord) is dus noodzakelijk.
binnen de horeca is voor het bedienend personeel de duiding van het woord 'lopen': werken; een dienst draaien, bedienen. wanneer een serveerster zegt: 'ik moet vanmiddag nog lopen' bedoelt ze: 'ik moet nog een lunch lopen', een vroege middagdienst draaien. daarentegen bedoelt een mannequin met lopen: kleding showen tijdens een modeshow. dit lijkt zeer duidelijk en voor de hand te liggen; toch vinden alle misinterpretaties met alle daaraan inherente gevolgen en schade hierin hun oorzaak.

drie gewoon uitziende personen staan 's morgens bij een bushalte. men begint een gesprek. de een zegt: 'ik moet vanmiddag nog lopen'. de ander zegt: 'het lopen was gisteravond heel zwaar. ik denk dat ik voorlopig stop met lopen'. de derde mengt zich in het gesprek: 'ik loop ook niet meer naar mijn werk. hé, daar komt de bus al!'.

fazit: elk woord heeft verschillende duidingen, waarvan vele jargon zijn, en slechts bekend in subkulturen en specifieke, gesloten en 'ondergrondse' kulturen. elk 'normaal' woord heeft naast zijn maatschappelijke, ook zijn virtuele, subliminale, verborgen en gecodeerde betekenissen! de 'bodembetekenis' van een woord is zijn apotene duiding. beheersing van het apotene systeem leidt tot 'volledige kennis'. dát bedoelde ik met 'alles weten'. ik weet dus niet alles (in maatschappelijke zin), maar ik weet alles (in mystieke zin).

'nothing is what it seems'. 'none of this is real'. 'funny. just when you think you've got it all figured out - in a heartbeat it all changes again' (bill pullman; the end of violence).

betekenis.

wat is een auto? is dat een vervoermiddel? of is het een voorwerp waar een automonteur zich er lekker op los kan leven? als je nog nooit een auto hebt gezien, wat stel je er dan bij voor? is een auto nodig? de direkteur van een milieuorganisatie, zou hij zich niet moeten volstaan met een dienstfiets? waarom heeft hij dan binnen het bestuur de duurste auto? mag dat? wat heb je aan een auto? is dat nodig om je je gelukkig te voelen? waarom is er het gezegde: 'een duitser is liever zijn vrouw dan zijn auto kwijt?' waar is een auto voor?

een zakenman bezoekt een kraakpand. hij is daar om zijn vroegere schoolvriend op te zoeken, die nu deel uitmaakt van een militante beweging binnen het pand. een gesprek ontwikkelt zich. zakenman: 'hoe is 't met je, kerel?!' kraker: 'nou, ik heb het aardig voor mekaar, moet ik zeggen.' zakenman: 'wat ik nou heb loopt goed. geen problemen.' kraker: 'ik heb er nou ook een waar ik ook eindelijk geen problemen mee heb.'
de zakenman had het in feite over zijn recente aanschaf; een dure auto die probleemloos loopt, zonder mankementen. de kraker dacht in feite aan zijn fiets, een maand terug bij een kennis voor een prikkie gekocht; hij was bang dat alles weer uit elkaar zou vallen, maar dat viel nu mee.

ga je in een kraakpand aan krakers, voor wie een tweedehandse fiets al een volwaardig vervoermiddel is, vertellen dat jij schaamteloos geilt op dure auto's, die je kunt aanschaffen omdat je in breukelen gestudeerd hebt? men gaat toch naar nijenrode universiteit omdat een karriere in het bedrijfsleven een uitdaging is? salarisschalen waardoor dure karrossen binnen bereik komen hebben daar toch niets mee te maken?

fazit: onze woordenschat is het woordenschat van autobezitters. maar in een wereld van fietsers worden autotermen naar fietstermen toe getrokken. fietsers weten niet beter dat met 'stuur' een fietsstuur bedoeld wordt. tuurlijk is een stuur een fietsstuur! wat moet het dan anders zijn? weten zij dat het woord 'stuur' oorspronkelijk 'autostuur' was? 'stuur een autostuur? onzin! wat is dat, een auto?'
wanneer luka zegt: 'niemand gelooft in jouw domme, gekke taaltje, eva' bedoelt hij: 'ik heb nog nooit van auto's gehoord, laat staan erin gereden' (in metaforische zin dan). bert nuyts kent auto's; daarom zijn zijn reakties ook pittiger, prikkelender en uitdagender. dat waardeer ik.

wanneer je een auto hebt en je gebruikt hem uitsluitend voor naar het werk en voor weekendritjes, weet je niet wat een auto is. je leert pas een auto kennen als je hem durft te demonteren, weer in elkaar zetten, de grenzen opzoeken, ermee racen. dát is pas: 'ken uw auto!'. alleen autocoureurs kunnen autorijden. alle overige autobezitters laten zich dagelijks in een soort koektrommel vervoeren van huis naar werk en terug. so saai! (toch zeggen zij: 'ik kan wél autorijden! er zit een spoiler op gemonteerd, plus nieuwe stripes! bij halfords gekocht!'.)

tragiek: een automechanichien die moeiteloos porches en ferrari's in en uit elkaar kan zetten, zal gezien zijn salarisschaal nooit een gloednieuwe ferrari kunnen kopen, terwijl de miljonair die laatst nog drie gele ferrari's kocht, deze bolide vooral aanschafte voor zijn status...

deze eerste post lijkt belerend en makkelijk voor de hand liggend, maar toch moet je eerst een volledig besef hebben van deze bovengenoemde simpele stellingen, voordat je verder kunt. en wie echt goed en scherp 'tussen de woorden' kan lezen, haalt er wel degelijk echt waardevolle informatie uit!

patience phillips:

THE DAY I DIED, WAS THE DAY I STARTED TO LIVE

denk daar maar even over - de duiding - na. tot de tweede post!

eva surga, scp
:)(:
Op 30/07/2004 reageert eva surga met:

dit is de tweede van tien posts over de beginwaarden van de esoterische semiotiek (mascp level 1). de aanzet hiertoe vindt men in mijn post van 27/07/2004 binnen dit forumtopic, 'maak van een konijn geen mens' (ref. 'rabbit in the headlights', rigid - magicsessions.) de posts zijn geschreven 'met inachtneming van de bij mystiek vereiste terughoudenheid'. de auteur is eva surga, moderator van www.magicsessions.tk en www.makrendih.tk.

analyse en interpretatie.

informatie wordt geanalyseerd. de analyse nodigt uit tot een interpretatie. nog altijd geldt het adagium: 'bij een verzameling van onwaarschijnlijk lijkende uitkomsten is het meest onwaarschijnlijke ervan nog altijd het meest waarschijnlijk'. de grootste mysteries van het leven worden verborgen door ze en plein public neer te leggen, for all to see. alles wat je hoeft te doen is dus heel scherp kijken, en doorhebben dat het onwaarschijnlijke misschien wel eens waarschijnlijk de sleutel is tot het mystery.

neem het leven. wanneer dit woord zich omdraait, ontstaat nevel. nevel is mist. het mysterie van het leven is inderdaad in nevelen gehuld. is het toeval dat de keerzijde van 'i have lived, devil i love is'? als ludo zamenhofs vinding een 'één voor allen' wereldtaal ambieert te zijn, segmentair moduleerbaar en modificeerbaar, wat wil hij ons dan eigenlijk vertellen? esperanto is niet het doel op zich; het is een middel om een konsept aan te duiden. er is de bewering: 'als u die passage van die beatle song reversief weergeeft, hoort u 'paul is dood'. is paul mccartney echt dood? is dit de paul die eerst voor saul doorging? the artist formerly known as terence trent d'arby? wat willen ze ons toch duidelijk maken?

fazit: de menselijke beschaving bestaat uit twee soorten mensen: ambtenaren en artiesten. in vroegere tijden was de artiest tevens priester, filosoof en wetenschapper tegelijk. daartegenover staat zijn vijand: de ambtenaar. deze hecht de meeste waarde aan de vorm, de buitenkant: u mag met de auto pas de openbare weg op als u een door ons uitgegeven en geldig rijbewijs bezit. dát gegeven is absoluut. dat u met rijbewijs op zak toch dronken achter het stuur rijdt is een andere casus. de artiest weet echter: bekwaam rijden heeft alles te maken met verkeersinzicht, -ervaring en -instelling. bezit van rijbewijs is daartoe niet bepalend, bij lange geen garantie!

wij artiesten beelden uit. wij geven de wereld vorm. wij leveren het theaterprogramma waarin reguliere ambtenaren hun plaats hebben. zij nemen als figurant deel aan een geleend leven. wij bepalen: iedereen aan de tamagotchi, de wee mee, de scoubidou. een modeontwerper bepaalt: deze zomer wil ik dat meiden met uitpuilende blubberbuiken en navelpiercings het straatbeeld vullen, en zie: het gebeurt ook. de arme meisjes - onwetende figuranten als ze zijn - hebben niet eens door waar de navel - en tongpiercings een uitbeelding van zijn. immers: de grootste literator op luuk, matthieu, johan en mark na, bill shakes, zei het al: de wereld is een schouwtoneel. wij artiesten beelden uit. wij artiesten zijn in control.

besef van het bovenstaande is noodzakelijk om een weloverwogen interpretatie te maken van de analyse. dus bij elk nieuw feit dien je je af te vragen: 'wat is dit? dit klopt toch niet? dit is toch fout? wist de artiest niet waar hij het over had? wat zou het dan toch betekenen? wat wil de kunstenaar ons vertellen?' wanner ik zeg: 'ook leuk: socrates nog eens nalezen en nadenken...' dan moet de reaktie niet zijn: 'há, ik heb je betrapt op een fout! sokkie heb nooit een boekie geschreven!' maar: wat wordt er dan bedoeld? dan zul je zien dat het gaat om de duiding van het woord 'lezen'. je hebt schrijven en lezen. ze verhouden tot elkaar als onno en anna, waarbij an zich ook nog eens tegenover na gesteld ziet. en twee keer na is nana: zola's meid. zozolala. je hebt dus: na na na, la la la, ha ha ha. en elk heeft hun eigen semantiek en semiotiek, wat jij niet op de universiteit kunt leren. denk daar maar eens over na. ga naar films, luister naar muziek, lees romans, dáár zit het onderwijs!

een ervaren automobilist 'kan de weg lezen'. socrates kun je 'nalezen'. 'mysterie' is 'materie', whereas 'spiritualiteit' is 'antimaterie'. nee, zegt y-k: 'antimaterie' moet 'antithesis' zijn! ik word betaald om een tipje van de sluier op te lichten. een treinconducteur wordt betaald om zijn werk te doen. zegt wijsneus matthijs: 'grappig dat mensen zoveel op internet kunnen zetten. waar haal je de tijd toch vandaan?' wellicht vraagt maathijs dat ook aan elke conducteur: 'waar haalt u toch de tijd vandaan om zoveel en zovaak in de trein te zitten?'. verbazingwekkend! verder denkt onze matthijs te scoren met zijn opmerking, dat :)(: net op een harige kont lijkt! daarmee verraadt hij alleen zichzelf, want :)(: is een symbool dat een tektonische flow duidt van energiestromen, waarbij massa-graviteit (sg) in kontakt komt met opgewekte graviteit (tg). een cot (clash of thoughts) dus. cot's manifesteren zich bij doodsprocessen, met name bij de dood van supernova's.

wat mij dus opvalt is, dat de geachte forumleden konstant bezig zijn dat wat ik breng te beoordelenen, mijn kennis te toetsen en beoordelen, en op geen enkele manier zich aangesproken voelen om uit te zoeken wat ik zeg, wat ik bedoel. magicsessions, muwars, mufiles worden niet uitputtend bestudeerd, maar afgedaan met: 'ik heb heel eventjes (vooral niet te lang, want dan word je knap) die website bekeken en ik vind het een stomme website.' ja, zo blijf je dom!

fazit: wij artiesten zijn in control. wanneer wij iets brengen wat vaag is (de magicsessions website) of fout lijkt te zijn (socrates heeft nooit een boek geschreven), dan moet je uitzoeken waarom dat is, wat wij ermee bedoelen. dan pas word je knap en raak je 'verlicht'. door mij te rejekteren snij je jezelf in de vingers, waardoor je juist niet verder komt, terwijl je van mij juist een handreiking kreeg. wij doen express 'fout', zodat je juist een aanleiding krijgt, een prikkel (denk aan de denker van rodin!) om over na te denken!

dus niet: 'auggie rodin kan niet beeldhouwen, want de rechterelleboog van zijn penseur rust op zijn linkerknie, da's een onnatuurlijke houding wat niet zo voor de hand ligt', maar: rodin is niet de minste, dus hij wist dat, waarom doet hij dan 'fout'? wat wij hij ons daarmee zeggen? dus niet: ang lee's film 'hulk' is saaier dan 'spiderman 2' want in de hulkfilm is de eerste 40 minuten ontzettend saai, terwijl spideytoo gelijk flitsend begint... maar: doorhebben dat bij het hulk konsept de eerste 40 minuten nou eenmaal saai zijn (silence kills the revolution!), terwijl spiderman een ander konsept is. (hoewel spionnen in stilte werken, is een stille niet altijd een spion...). hulk is een mooie film. als je 'm niet snapt ligt dat toch echt aan jezelf! ang lee (hulk), pitof (catwoman), fuqua (king arthur) zijn professionele vakmensen. het is het publiek dat te dom is. daarom brengen wij edukatie. daarom post ik in deze forum. ik word hiervoor betaald. magicsessions.tk is edukatie, geen spam. het is een aanbod, een gelegenheid om meer te leren, alles te weten. ik geef iets aan de forumleden met mijn posts. toets en meet me niet af aan jullie kennis, maar ga op onderzoek uit in hetgeen ik breng!
geen van de forumleden, op bert nuyts na, begrijpt dan wel bestudeert mijn posts. in plaats daarvan staat men klaar met een veroordeling, een komparatieve meting. ken je die prachtige scenes tussen leerling luke skywalker en master yoda in de star wars film 'the empire strikes back'? elke leerling van het oosterse konsept heeft tijdens zijn training de arrogantie van zijn leraar te verdragen. het is niet anders. het is een spel. door de arrogantie van de ander te verdragen, wordt je uiteindelijk 'hoger' dan de ander. tot dat glorieuze moment waarop je kan zeggen: 'nu sta ik boven mijn leraar. zij kan mij niets meer leren'. dát is de perfecte dooier van de ei!

'eva, hoe oud ben je?' vraagt els. 'als je je zo gedraagt wordt je verwijderd. is dat wat je wilt?'
what's wrong with these people?! zo blijf je dom, hoor!

unity.

zoals gezegd kan de juiste interpretatie alleen bereikt worden als zender en ontvanger dezelfde (dan wel kompatibele) fom (frame of mind) hebben. dit is de sleutel tot: eenheid. met andere woorden: een konflikt kan alleen worden opgelost als de betrokken partijen erin slagen samen een gezamenlijk raakvlak te vinden. er is geen andere weg. een konflikt ontstaat namelijk door 'verschil', en 'gemeenschappelijkheid' is zijn enige antidote.

alle konflikten van het wereldpolitieke toneel kunnen alleen opgelost worden als men inziet dat men - zonder uitzondering - met elkaar iets gezamenlijks heeft: wij zijn mensen. wij ademen allemaal dezelfde zuurstof in op deze planeet. wij moeten allemaal eten om niet te verhongeren, wij hebben allemaal slaap nodig. wij moeten drinken om niet dood te gaan...

fazit: alle artiesten op deze wereld zien in, dat wij allen als mensen 'gemeenshappelijke dingen' hebben. daarom kan een joodse kunstenaar goed samenwerken met een palestijnse kunstenaar. een arabische schrijver korrespondeert in alle vrede met een aziatische kollega... waarom kunnen sharon, arafat, bush, poetin dat dan niet? omdat zij ambtenaren zijn. zij kijken naar de buitenkant en zijn vergeten wij wij werkelijk zijn. wij artiesten kijken naar de binnenkant, de inhoud. je karakter, je daden, je dromen en idealen. ieder mens heeft dat. dát bindt ons.

iets geks: in irak is het sport om elkaar in elkaar te slaan. er spelen drie clubs in de eredivisie, zij hebben zichzelf fantasierijke namen gegeven: de shadow rangers, de kiss kiss boys en de wrong people. dát wordt knokken!
waarom slaan drentenaren, groningers en limburgers elkaar niet in elkaar? kroaten en bosniers doen het beter; hutu's en tutu's slachten elkaar toch ook graag af? dat hoort toch zo? 'hé, kom jij uit friesland? sorry, maar dan moet ik je vermoorden, want ik kom uit zuid-holland!' waarom gebeurt dit niet in nederland?

fazit: eenheid korreleert met identiteit. de bevolkingsgroepen in nederland halen hun identiteit uit andere dingen dan hun streek of provincie. hun internetprovider, hun baan, hun cao... de behoefte om iemand te vermoorden omdat hij uit een andere streek komt is er niet. hoe zou het zijn als iedereen zegt: 'ik ben een mens. ik ben geen limburger of moslim. hoofddoek en keppeltje zijn symbolen, ikonen, idolen, metaforen. meer niet. die dingen zijn bij lange na niet absoluut! ik ben geen ajacied of psv'er. ik moet eten en drinken, ik heb een dak boven m'n hoofd nodig, ik wil dat mijn vrouw en kinderen zich veilig kunnen voelen'. dan zou de droom van elke miss universe uitkomen: world peace!

door te zeggen: wij zijn de vaste forumleden van filosofie.nl en wij zullen wel eens even oordelen over die nona gila gila (gekke indische meid) van die stomme, gekke, vage website magicsessions.tk, breng je de wereldvrede niet dichterbij, maar verscherp je het konflikt. bestudeer mijn woorden en ontdek ook die bevrijdende waarheid die alle grote filosofen alleemaal allang door hadden voordat jullie werden geboren: 'free at last!' beschimp mij niet, maar neem mijn handreiking aan. wees niet lui, maar bestudeer alle bestanden van magicsessions.tk en makrendih.tk, lees alle teksten in mufiles... dan zul je echt een groot inzicht ten deel vallen. en als je dan socrates et al weer naleest (jawel, naleest), dan zul je dat met nieuwe ogen doen en er meer uit kunnen halen! dat gaat natuurlijk niet als je zegt: 'ik heb die stomme site even bekeken'. dat kost uren, dagen, jaren. je moet er wel wat voor doen! ik kom jullie wat geven. nog acht posts en dan ben ik weg, vertrokken! misschien ben ik wel eerder weg, als deze posts verwijderd worden.

filosofie bestuderen zoals dat in het onderwijs gebeurt is goed, maar is slechts het begin. om het goed te begrijpen en echt te snappen wat de grote geesten ons willen meegeven moet je niet maatschappelijk denken, maar persoonlijk. je identiteit zit niet in: 'ik ben moslim, ik ben jood, ik ben christen'. je identiteit zit in jezelf. jij als persoon, als mens.

iedereen die alzheimer heeft zou in de wao gaan. maar de paus draagt met trillende handen het lijden van de wereld... iedereen die zich verliest in decorum en status is dom. een rabbi, priester of imam die de hele tijd rabbi, priester of imam speelt, benadeelt zichzelf. ze zijn vergeten dat ze mens zijn, geen rabbi, priester of imam. dit zijn slechts metaforen, uitbeeldingen van een konsept. zoek uit wat dat is, wat wij allen gemeenschappelijk hebben. beperk jezelf niet, maar onderzoek alles, ga de uitdaging aan. kansen daartoe wordt je aan alle kanten geboden: wist je dat de filmagenda eigenlijk een lijst studieboeken is?!, en magicsessions.tk is gratis onderwijs! alle kunstzinnige mensen ter wereld realiseren al de wereldvrede! zoek uit hoe wij daarin zijn geslaagd. neem deel. verlicht jezelf. er is een parallelle, subliminale, virtuele universum in deze wereld, waar jij ook deel van kan uitmaken. denk na over wat ik in mijn posts schrijf. ik kom in vrede!

patience phillips:

FROM A LIFE THAT WAS TAKEN, A NEW LIFE WAS BORN...

eva surga, scp
:)(:
Op 31/07/2004 reageert Mer-ib met:

Een leuke site Eva, al moet ik er eerlijk aan toevoegen dat ik er (nog) geen zoektocht op ondernomen heb. Het is ook interessant dat we eens een kijkje kunnen nemen in jullie (geestes)wereld. Het is een andere benadering en beleving van de wereld, wat alleen onze blik kan verruimen.
Zoals Richard ben ik ook benieuwd naar wat je nog allemaal te vertellen hebt.
Toch even dit:

==> " wat mij dus opvalt is, dat de geachte forumleden konstant bezig zijn dat wat ik breng te beoordelenen, mijn kennis te toetsen en beoordelen... "


Dat is juist ‘filosoferen’, dacht ik zo. Wij krijgen hier allemaal wel eens op onze donder. Maar dat is juist de bedoeling, na te denken over wat je beweert. Dat is de manier waarop DIT forum werkt. Het is een andere manier om de wereld te benaderen. Jullie kunstenaars zullen elkaar ook wel op de een of andere manier bijstellen, op een manier die wij dan weer niet zo goed zullen begrijpen? Zoals je zelf al gezegd hebt, berusten misverstanden meestal op “taal”gebruik. Al is het op een heel andere manier, hier op het forum is deze stelling ook al aan bod gekomen, dat “taal” meer is dan alleen maar aan elkaar geregen woorden.

Ik vind Luka helemaal niet dom, en associeer Els helemaal niet met donderpreken, integendeel. Zoals ook jij doet, verruimen ze je blik op de wereld. Ieder doet dit op de manier die hem het beste ligt, dacht ik zo. Boeiend toch !

Het is gewoon even wennen aan elkaar. Zover ik het begrijp hebben kunst en filosofie dezelfde bedoeling, zijn beide een uitnodiging tot… maar dwingen zij niemand. Mooi toch !
Op 31/07/2004 reageert Richard met:

Reactie op Eva's posts
Ik vindt het niet erg als je op mijn discussie een ander opent, maar het wordt wel vervelend als je er geen discussie van wilt maken, zoals je hebt gezegd.
Dat stoort mij. Dan mag ik het wel intressant vinden, maar als jij op deze manier iets aan de man wilt brengen dan kan je dat beter bij een ander forum gaan doen. Want dit is volgens mij niet echt de bedoeling. Ik kan het ook anders stellen, op deze manier heb ik er niks aan, omdat je geen vragen wilt beantwoorden. En dat is ook nog eens zeer onbeleefd.

Groeten RichardOp 31/07/2004 reageert eva surga met:

dag richard,

ik heb je reaktie gelezen en ben het geheel met je eens. enige excuses van mijn kant zijn hier dan ook op zijn plaats.
het is door de loop van omstandigheden dat ik mijn 'tien posts intentie' startte in jouw forumtopic, daarmee steeds verder afdrijvend van de oorspronkelijke stelling 'maak van een konijn geen mens'. misschien was het beter als ik een nieuw onderwerp startte, maar ik vond drie forums waarop ik al zit te posten, 'alleen jouw wereld', 'maak van een konijn geen mens', en 'it's only mystery' al genoeg.
ik zal nu mijn resterende acht posts over de beginwaarden van de es in mijn eigen forumtopic (ít's only mystery') plaatsen, en nodig je hierbij dan ook uit om mijn posts inzake es daar voortaan te bekijken (mits het je nog interesseert).
verder ben ik het met je eens dat een forum als dit bedoeld is voor diskussie. dat ik meedeelde dat ik een leescollege wilde geven was onder andere omdat ik me wilde afsluiten voor beschimpingen zoals ik die met name van luka mocht ondervinden. maar ik ben het met je eens dat deze forum niet de plaats is voor leescolleges waarover je niet mag discussieren.
ik geef les in es en as door middel van hoorcolleges, vandaar mijn discussierejektieve houding.
uiteindelijk heb ik deze houding toch laten varen, want in mijn tweede post heb ik wel degelijk matthijs' en ying kits reaktie beantwoord, waarmee ik dus in feite toch wel op de discussie inging.

ik wil geen onbeleefde iemand zijn. daarom zal ik vragen die je stelt beantwoorden, voorzover mijn eed dat toestaat. zeker wanneer dat serieuze vragen zijn, die dus getuigen van belangstelling voor het onderwerp, heb ik de plicht daarop in te gaan. daarnaast neem ik de vrijheid om vragen ook niet te beantwoorden, wanneer dat niet toegestaan is.

nu mer-ib. zoals je weet ben ik een indische meid, dus moest ik wel even met m'n ogen knipperen toen ik zijn reaktie las, want merib betekent in het maleis: met je ogen knipperen.
zijn reaktie spreekt mij aan en neem ik ook ter harte. deze forum is om te discussieren. één ding ben ik het echter niet met hem eens. de toon van begrip en respekt, welke ik in mer-ib's post proef, ontbreekt geheel bij de beschimpingen die luka (weer indisch uitlegbaar, wat is dat toch) mij gaf. zo'n iemand moet toch wel dom zijn. zoek altijd eerst uit wat het 'niveau' van de ander is, voordat je je zo uitlaat zoals luka dat deed tegen mij in zijn post van 24 juli in 'alleen jouw wereld'.

mer-ib stelt dat taal meer is dan een reeks aanéén geregen woorden. how true this is! sterker nog: het mystery van het leven ontrafel je via de taal, het woord, de letters, zijn betekenis...
meer dan elk ander discipline (architectuur, muziek), is taal hét gereedschap, de voertuig waarop 'het mysterie van het leven' vervoerd wordt, zich laat verwoorden.

dat ik geen discussie wilde is, omdat ik uitleg, onderwijs wilde geven. aan een rijinstrukteur stel je ook geen vragen zoals: 'waarom heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang'?, is het wel zo dat een tram die van links komt dan weer wel voorrang heeft?' maar je hebt gelijk, dit is een discussieforum, geen reeks rijinstruktielessen.

stel je vragen maar, en ik zal mijn best doen ze te beantwoorden. ik ga nu naar de film (i, robot).
nogmaals, als je uitputtend elk woord, elke letter en symbool die in magicsessions.tk en makrendih.tk te vinden is, bestudeert, dan zal echt 'het kwartje vallen' inzake het mysterie van het leven.
maar hoe reageerde luka op mijn allereerste, zeer beleefde post (in 'it's only mystery', mijn eigen forumtopic, eerste post)? kijk zelf maar en zie in, dat zo'n iemand toch wel dom moet zijn: hij wil niet nog meer weten! want het is een domme, stomme site, die 'onbegrijpelijk' is! alleen een dom iemand praat zo.

ook is het mogelijk dat mijn posts verwijderd worden. dat is ook goed, dan zit m'n taak hier ook op, in dat geval. als je mijn twee lange posts over de beginwaarden van de es leest, dan zie je dat ik jullie meer wil geven, kennis wil geven. nogmaals, ik kom in vrede!
Op 01/08/2004 reageert Richard met:

reactie op Eva
Ik zal je teksten verder lezen op binnen jouw discussie.
Hopenlijk maak je er meer dan een beetje een discussie van, want dat maakt het alleen maar intressanter. En dat "voorzover het je toegelaten wordt" daar zie ik het nut niet van in. Wie werkelijk iets te vertellen heeft, verteld niet een deel, maar verteld alles, ten koste van alles, omdat alles daar zijn nut in heeft.
Maar goed dat is jouw keuze.

Vriendelijke groeten Richard

Op 01/08/2004 reageert eva surga met:

richard, lees mijn post van 1 augustus in 'it's only mystery'. sorry. eva.Op 10/08/2004 reageert mosgroen met:

eva's mysterie(of mystery, watdanook).
eva's totalitaire waarheid.
eva's trip.
Op 13/08/2004 reageert eva surga met:

dank voor je kritiek, zonnige graaf van niets...

om het lijstje te kompleteren:

eva's emotionele manifestatie
eva's semiotiek (he, es!)
eva's janewaymay

nogmaals dank voor je kritiek, wat ik als een kompliment wil opvatten.

tijd om noam te voeten (t of d?):

now is the winter of our discontent!

(wat heb je liever, hou-doe of doei?)

eva (doe maar doei)
:)(:Op 14/08/2004 reageert mosgroen met:

...op z'n minst een gravin dan :).

love you.
Op 17/08/2004 reageert tylon met:

Hallo,

Doe als konijnen en eet ze later lekker op!Op 18/08/2004 reageert els met:

Tylon, je bent een aanwinst voor dit forum. De leukste thuis ook, zeker?